Ziņa mums

Edit Template

Lieldienu gadskārtu svinēšana

23.martā studijā “Azote” pulcējās interesenti, lai piedalītos Lieldienu gadskārtu svinēšanā. Filcēsim dekoratīvas Lieldienu olas.

Iedvesmai un noskaņai ievadā tika izzināti seno latviešu pūra lāžu ziedu raksti.

Filcētas Lieldienu olas, kad pirmajā etapā putuplasta olai ar filcējamo adatu ietetovē krāsu un rakstu. Lai ola iegūtu glītu, noturīgu mētelīti, jāizdara daudz sīku, asu dūrienu. Otrajā etapā notiek slapjā filcēšana- olas izpeldina siltā ūdenī, ieziepē un maigi glauda no visām pusēm, kas ir pieklājīga kompensācija par sāpīgajiem tetovēšanas dūrieniem un trešajā etapā nogludināšana- lai ola izskatītos pēc olas, ar šķērēm akurāti jānogriež vilnas pūkas.

Godīgi nopelnīta arī kafijpauze, kad tiek nobaudīta Lieldienu pasha.

Latvijas valsts budžeta finansētās programma “NVO fonds” | biedrība „RITINEITIS” | projekts “KOPĀ BŪT” | Nr. 024.LV/NVOF/MAC/045/08

Biedrība "Ritineitis"

NVO bieži pārstāv dažādas sabiedrības grupas un sniedz alternatīvas perspektīvas uz aktuālām problēmām. Tās var palīdzēt veidot iekļaujošāku sabiedrību, kurā tiek ņemtas vērā visu cilvēku vajadzības un intereses.

Biedrība ‘Ritineitis” īstenojot projektu „Kopā varam Ziemeļlatgalē”, apkopojusi informāciju par Balvu novada nevalstiskajām organizācijām. Saraksts izvietots mākoņpakalpojumā un pieejams elektroniskās tabulas veidā.

Tēmas

Mēs piedāvājam

Pilnveides kursus

Praktiskas darbnīcas

Datorzinību kursus

Mājamatniecības izstrādājumus

Interešu nodarbības

Mājas lapa izstrādāta ar Sabiedrības integrācijas fonda finansiālu atbalstu no Latvijas valsts budžeta līdzekļiem.
Par mājas lapas saturu atbild biedrība “Ritineitis”.

© 2023 Created with Royal Elementor Addons